Projectes


Si penses que el disseny de les ciutats condiciona la vida quotidiana, la mobilitat, la gentrificació o el turisme, aquest és el teu màster

El màster oficial en Estudis Territorials i de la Població, precursor de l’actual màster oficial en Estudis Territorials i Planejament, es va programar per primera vegada el curs 2006-2007, però comptava amb el precedent, des del curs 1986-1987, dels estudis de Doctorat en Geografia, on els cursos sobre anàlisi territorial ja tenien una notable presencia.

El curs 2012-2013 es definí una nova articulació del programa d’estudis. Les assignatures del primer semestre es planifiquen de forma conjunta i s’aboquen a la realització d’un treball comú de planificació i ordenació del territori. El 2016 el màster fou avaluat i va rebre el certificat d’excel·lència que atorga l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) de la Generalitat de Catalunya als millors programes de formació de postgrau.

CURS ACTUAL 2023-2024
EDICIONS ANTERIORS
Ciutat i vulerabilitat social: diagnosi i propostes d’intervenció als barris (cursos 2018-2021). Coordinador: Miguel Solana

Propostes de planificació i gestió d’espais urbans de L’Hospitalet de Llobregat dins d’un context caracteritzat per unes transformacions demogràfiques, socials i urbanes particularment ràpides i per un agreujament de les problemàtiques socials i mediambientals. Barris d’estudi: Bellvitge/El Gornal, La Florida/Les Planes, i Collblanc/La Torrassa.

Diagnosi i planejament en un context de canvi socioambiental: la ciutat a l’any 2050 (cursos 2015-2018). Coordinador: David Saurí

Ciutats mitjanes de l’entorn metropolità de Barcelona: Sabadell, Terrassa i Mataró. Creació d’escenaris futurs -2050- i polítiques que s’han d’articular en el context del canvi climàtic actual.

Gestió territorial a les Illes Balears (cursos 2012-2015). Coordinador: Oriol Nel·lo

Gestió territorial als espais de les illes de Formentera (turisme), Menorca (mobilitat) i la Serra de Tramuntana a Mallorca (paisatge).