Pel curs 2017-2018. Mataró 2050: diagnosi, planejament i gestió d’espais urbans en un context de canvi socioambiental

20170608_12483911Seguint les dues darreres edicions (Terrassa 2015-16) i Sabadell (2016-17), i atenent els bons resultats obtinguts, de cara al proper curs 2017-18 la coordinació del Màster en Estudis Territorials i de la Població (METiP) ha preparat un nou projecte troncal anomenat Mataró 2050: diagnosi, planejament i gestió d’espais urbans en un context de canvi socioambiental, amb l’objectiu de perfeccionar la capacitat dels estudiants universitaris i alhora d’intervenir professionalment en l’ordenació del territori.

El programa de la troncal està integrat per 4 mòduls: “Temes avançats”, “Ordenació del territori”, “Sistemes d’Informació Geogràfica i paisatge” i “Ciutat i espais metropolitans”. S’ha previst una setmana intensiva de treball sobre el terreny a fer durant la setmana del 9 al 13 d’octubre de 2017 en diferents espais de la ciutat de Mataró. L’estructura de treball serà: a) Presentació en un centre cívic o espai similar per part d’un responsable de l’ajuntament i debat posterior; b) a continuació es farà una visita guiada per l’espai en qüestió i a primera hora de la tarda es farà el mateix en un altre espai. Tots els espais treballats seran aquells on els estudiants hauran de desenvolupar els seus projectes.

Així mateix, cada jornada finalitzarà amb una conferència sobre diferents aspectes de la ciutat de Mataró (històrics, socioeconòmics, urbanístics, etc.) impartida per un/una especialista.