Projectes


Si penses que el disseny de les ciutats condiciona la vida quotidiana, la mobilitat, la gentrificació o el turisme, aquest és el teu màster

El màster oficial en Estudis Territorials i de la Població, precursor de l’actual màster oficial en Estudis Territorials i Planejament, es va programar per primera vegada el curs 2006-2007, però comptava amb el precedent, des del curs 1986-1987, dels estudis de Doctorat en Geografia, on els cursos sobre anàlisi territorial ja tenien una notable presencia.

El curs 2012-2013 es definí una nova articulació del programa d’estudis. Les assignatures del primer semestre es planifiquen de forma conjunta i s’aboquen a la realització d’un treball comú de planificació i ordenació del territori. El 2016 el màster fou avaluat i va rebre el certificat d’excel·lència que atorga l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) de la Generalitat de Catalunya als millors programes de formació de postgrau.

EDICIONS ANTERIORS

 

La mobilitat activa en entorns metropolitans (cursos 2021-2024)
Coordinadors: Carme Miralles (curs 2021-2022) i Àngel Cebollada (cursos 2022-2023 i 2023-2024)

Des del curs 21/22, el màster es focalitzà en activitats més aplicades en la mobilitat quotidiana en un entorn metropolità.  La primera edició del cicle va tenir com a objecte la «Mobilitat a la UAB i el seu encaix metropolità». El curs 22/23 amb el títol  l’àmbit d’estudi es va centrar en una ròtula metropolitana integrada pels municipis de: Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. L’última edició del cicle, el curs 23/24 es va centrar en la mobilitat activa a la Ribera Baixa, porta sud de l’Àrea Metropolitana de València i el punt de contacte amb l’àmbit litoral – turístic valència.

Ciutat i vulerabilitat social: diagnosi i propostes d’intervenció als barris (cursos 2018-2021). Coordinador: Miguel Solana

Propostes de planificació i gestió d’espais urbans de L’Hospitalet de Llobregat dins d’un context caracteritzat per unes transformacions demogràfiques, socials i urbanes particularment ràpides i per un agreujament de les problemàtiques socials i mediambientals. Barris d’estudi: Bellvitge/El Gornal, La Florida/Les Planes, i Collblanc/La Torrassa.

Diagnosi i planejament en un context de canvi socioambiental: la ciutat a l’any 2050 (cursos 2015-2018). Coordinador: David Saurí

Ciutats mitjanes de l’entorn metropolità de Barcelona: Sabadell, Terrassa i Mataró. Creació d’escenaris futurs -2050- i polítiques que s’han d’articular en el context del canvi climàtic actual.

Gestió territorial a les Illes Balears (cursos 2012-2015). Coordinador: Oriol Nel·lo

Gestió territorial als espais de les illes de Formentera (turisme), Menorca (mobilitat) i la Serra de Tramuntana a Mallorca (paisatge).