El passat 1 de desembre va tenir lloc la formació pràctica de l’assignatura Posicionament, topografia i navegació dins del Màster en Aplicacions i Gestió de la Geoinformació organitzat pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (LIGIT) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La pràctica va tenir com a objectiu visualitzar in situ aspectes relacionats amb la precisió de receptors GNSS, així com la de telèfons mòbils.

Amb aquest propòsit es van utilitzar diversos mètodes de posicionament i diferents receptors GNSS Trimble de la gamma mapping cedits per l’empresa EPTISA, tecnologías de la información (Geo, Juno 3D, Juno 5D). Les diferències en el grau de precisió final d’aquests receptors, tant en temps real com en post-procés, però tots comandats des de l’aplicació Terrasync van fer la pràctica dinàmica.

La pràctica es va completar amb una sessió de correcció diferencial de les dades amb el programa Pathfinder Office també de Trimble, a partir de les dades de les estacions de referència de la xarxa Cat-net de l’ICGC.

Agraïm a Eptisa, un any més, la seva col·laboració en el màster.