Tecnologia


La Geoinformació ha esdevingut un recurs bàsic i un component essencial de l’activitat de l’administració, les empreses i els ciutadans.

La ubicació de locals en una ciutat, la determinació de la ruta òptima per a fer un recorregut o la cerca d’un carrer són accions que realitzem diàriament amb els nostres dispositius mòbils. Qualsevol d’aquest exemples tenen un fort contingut tecnològic, que van des de les telecomunicacions fins a les pròpies de la geoinformació. El coneixement dels components tecnològics i el seu assemblatge amb els dispositius al nostre abast és un dels pilars del Màster en Geoinformació. Conèixer la tecnologia i entendre el seu component funcional serà bàsic per poder realitzar aplicacions que ajudin a les persones, que facin més eficient l’administració i qualsevol organització o que generin productes i serveis que proporcionin oportunitats d’emprendre negocis.

El Màster, també, s’obre a tecnologies més específiques i aplicacions professionals que no estan a l’abast de qualsevol ciutadà, com són les relacionades amb l’observació de la Terra i tot el que està lligat amb noves mesures dels objectes terrestres per conèixer els seu comportament respecte el clima, les emissions o la seva forma.

El Màster en Geoinformació forma en les tecnologies més avançades per a produir, gestionar i utilitzar la geoinformació com són els SIG, l’ús de sensors, l’ús de la tecnologia GPS, i la Geolocalització. I alhora forma en tecnologies per a visualitzar i aprofitar la geoinformació com són la programació web, la creació de geoserveis, la visió per realitat augmentada, i les geoaplicacions sobre dispositius mòbils.

Els alumnes del Màster disposaran d’un ordinador d’altes prestacions amb les últimes versions dels programes més utilitzats en el món professional, tant comercials (ArcGIS-ArcInfo, ArcObjects-MapObjects, GeoMedia, AutoCAD Map 3D, ER Mapper, Idrisi, MiraMon,…) com de programari lliure (gvSIG, QuantumGIS, MapWindowGIS, Geoserver, MapServer, OpenLayers, etc.), juntament amb tota la infraestructura de comunicacions, de servidors i de dispositius perifèrics pròpia d’un entorn corporatiu real. A més de les hores de classe, els alumnes tenen accés lliure a les instal.lacions del LIGIT durant tot el Màster.