La mobilitat activa en entorns metropolitans: Anàlisi i planejament per a la política integral de la bicicleta (2022-2023)


Si penses que el disseny de les ciutats condiciona la vida quotidiana, la mobilitat, la gentrificació o el turisme, aquest és el teu màster

Des del curs 2021-2022, el màster es focalitza en la mobilitat quotidiana en un entorn metropolità. La primera edició del cicle va tenir com a objecte la «Mobilitat a la UAB i el seu encaix metropolità». El curs passat amb el títol «Mobilitat activa en entorns metropolitans. Anàlisi i planejament per a la política integral de la bicicleta» l’àmbit d’estudi es va centrar en una ròtula metropolitana integrada pels municipis de: Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès, tots ells dins de la primera corona metropolitana de Barcelona. La tercera edició i última del cicle versa sobre el planejament i la mobilitat activa a la Ribera Baixa. Aquest territori és la porta sud de l’Àrea Metropolitana de València i el punt de contacte amb l’àmbit litoral – turístic valència i amb espais de gran interès natural (parc natural de l’Albufera).

Presentació de projectes 2023-2024

Dimarts 23 de gener es van presentar els resultats del projecte: “Mobilitat activa en entorns metropolitans. Bases per al planejament i gestió de la mobilitat activa a la Ribera Baixa“, a la sala de Graus de la facultat de Filosofia i Lletres. En un acte inaugurat pel director del Departament de Geografia i Coordinador del projecte troncal Àngel Cebollada, i que va comptar amb la presència de l’Adrián Ferrabdis, professor de Geografia de la Universitat de València  i Director de la Càtedra Ciutat de Cullera.

L’alumnat del màster va exposar els projectes que inclouen la diagnosi i elaboració de propostes per a la mobilitat sostenible a la Ribera Baixa, un territori que és la porta sud de l’Àrea Metropolitana de València i el punt de contacte amb l’àmbit litoral – turístic valència i amb espais de gran interès natural (parc natural de l’Albufera). Després de l’exposició dels treballs es va comptar amb la participació de representats de les entitats implicades i del públic assistent.