Maria Dolors Garcia Ramon Laureat d’Honneur de la IGU (International Geographical Union)

En el congres de la International Geographical Union (IGU) del passat mes d’agost de 2016 a Pekin Maria Dolors Garcia Ramon va ser distingida amb el Laureat d’Honneur, el més alt guardó que otorga la organització cada quatre anys. És la cinquena dona i el primer representant de la geografia espanyola que l’ha rebut des del seu establiment al 1976. La distinció reconeix la professora Garcia Ramon com mentora que ha promogut els estudis de gènere fora del món angloamericà i també per fomentar la diversitat lingüística i cultural en la geografia internacional. Ha compartit aquestes perspectives invitant a Barcelona a geogràfes i geògrafs internacionals i a la vegada ha esta com a Visiting Scholar a diverses universitats de America Llatina, Europa i EEUU. A la UAB ha estat la fundadora del Grup de Recerca Geografia I Gènere i ha dirigit 23 tesis doctorals. També va ser la secretària fundadora del Geography and Gender Group de la IGU i ha estat l’editora en castellà des de 2006 de la Newsletter del Grup.

 

foto premio