Maria Dolors Garcia Ramon Premi Vautrin Lud 2016 “Nobel” de Geografia

En el marc del Festival International de Géographie, que s’ha celebrat del 30 de setembre al 2 d’octubre de 2016, a Saint-Dié-des-Vosges (França), la Dra. Maria Dolors Garcia Ramon ha estat distingida amb el Premi Vautrin Lud “Nobel” de Geografia 2016. Aquesta distinció s’ha atorgat 28 vegades, però és només la quarta vegada que l’ha rebut una dona i la segona vegada que el rep algú de l’estat espanyol. Aquest guardó premia la carrera professional exemplar com a professora i investigadora de Maria Dolors Garcia Ramon, actualment catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona. En els discursos de l’acte es van esmentar les seves aportacions, amb nombrosos llibres i articles, a la geografia rural, a la història del pensament geogràfic, als espais públic urbans i principalment a la geografia del gènere, àmbit en el que ha estat pionera a Catalunya i a Espanya. Maria Dolors Garcia Ramon també va ser membre fundadora i secretària de la Comissió de Geografia i Gènere de la Unió Geogràfica Internacional i és membre de l’Academia Europaea des de 1998. La seva carrera s’ha caracteritzat pel seu caràcter marcadament internacional tant als EEUU com a Llatinoamèrica i a Europa Occidental.

 

IMG_0670 IMG_0677 IMG_0680