Presentació

El Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat (GRATS) té com a objectiu augmentar els coneixements sobre les relacions entre urbanisme, nous usos de l’aigua i riscos del cicle hidrològic en un context de noves polítiques cap a la sostenibilitat. El GRATS vol proporcionar una dimensió geogràfica i històrica dels aspectes ambientals relacionats amb la gestió de l’aigua, especialment en un context urbà.

L’investigador principal és David Saurí, que lidera un equip multidisciplinari, format majoritàriament per geògrafs, ambientòlegs, sociòlegs i historiadors. El grup acumula una llarga trajectòria, avalada per una notable producció científica  així com per una presència destacada a congressos i seminaris i la participació a projectes de recerca (internacionals i nacionals).

Des de l’any 2005 el GRATS té el reconeixement de la Generalitat de Catalunya de grup de recerca consolidat i de qualitat. Està vinculat al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al Grup de Recerca de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació Geogràfica (GRMATIG) de la Universitat de Girona (UdG),   a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB i a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Aquest reconeixement (amb finançament) ha estat renovat pel període 2014-2016.